Известие

Collapse
No announcement yet.

Лагер за ролката на климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лагер за ролката на климатика

Днес се останови, че лагера на ролката за клиамата е започнала да дава фира. Интересува ме някой сменял ли е този лагер!? Лагера ще се намери лесно, проблема е дали може да се избие старият и някой ако го е правил само да сподели...мерси колеги.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Първо се развива централната гайка(шест или осем милиметра е)след това с помоща на избиваче или две отверки внимателно се вади зацепващата шайба.На оста има две шайбички които трябва да ги пазиш и не забравяш при сглобяването.Маха се зегерката която държи пистовата шайба,и пак с чалъм се вади,От там вече си за преса и избиване на лагерчето.

Не ме бива много в обясненията,ама се надявам поне малко да съм ти разяснил.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Колега супер си, значи все пак може да се избие, щото нема смисал нов. Утре или като се върна др сряда от път ще го направя и мерси много отново.
      sigpic

Comment

какви са симптомите на заминал лагер колега?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Преди малко смъкнахме повечето лагери, проверихме ги и си бяха като нови, те са на 25к км, преди да я купя са сменени както ми казаха, както и ремака. От два дена като запаля и първите няколко секунди и понякога и след това се чува едно свирене на пистовият ремак, проверихме вс и това се оказа. като стигнеш на проверка до този лагер и го завъртих (ролката демек на климата) и ще усетиш едно странно трептене, и се чува как върти на лагер без грес все едно, така мога да го опиша. Утре сутрин ако се уредя може да се смени и ще пиша, мерси, радвам се че може да се смени лагерчето, и няма да вземам нова
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
            Първо се развива централната гайка(шест или осем милиметра е)след това с помоща на избиваче или две отверки внимателно се вади зацепващата шайба.На оста има две шайбички които трябва да ги пазиш и не забравяш при сглобяването.Маха се зегерката която държи пистовата шайба,и пак с чалъм се вади,От там вече си за преса и избиване на лагерчето.

Не ме бива много в обясненията,ама се надявам поне малко да съм ти разяснил.
            Първо ако тръгнеш да избиваш съединителя с отверки вероятноста да изкривиш съединителя е голяма-след това не можеш да го изправиш и балансираш,сваля се със специален инструмент.При набиване луфта между съединителя и шайбата трябва да е 0.4-0.5 мм.Второ самия лагер е запресован в шайбата-тръгнеш ли да го избиваш директно на преса почти сигурно е,че ще изкривиш сърцевината на шайбата.Резултата е нова шайба.Трябва първо или със секач и чук да махнеш контрите или стругар да пусне една стружка.При набиването не е нужно да се законтря лагера-нов лагер е около 20-25лв.Хубаво е да е NSK,ментетата са около 14-15 лв.,но не изкарват много.

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
              Първо ако тръгнеш да избиваш съединителя с отверки вероятноста да изкривиш съединителя е голяма-след това не можеш да го изправиш и балансираш,сваля се със специален инструмент.При набиване луфта между съединителя и шайбата трябва да е 0.4-0.5 мм.Второ самия лагер е запресован в шайбата-тръгнеш ли да го избиваш директно на преса почти сигурно е,че ще изкривиш сърцевината на шайбата.Резултата е нова шайба.Трябва първо или със секач и чук да махнеш контрите или стругар да пусне една стружка.При набиването не е нужно да се законтря лагера-нов лагер е около 20-25лв.Хубаво е да е NSK,ментетата са около 14-15 лв.,но не изкарват много.
              Колегата е прав. Специални скоби трябват за ваденето. На мен ми го сменяха и знам какъв курец беше.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Моят майстор има тази скоба, нема проблем, в четвъртък ще се извърши интервенцията и ще пиша, иначе майсторчето е мн добро и си знае работата...колеги на какво виакте шайба(ролката ли)?? И какво общо има съединителя, ще сваляме ролката на климата за смяна на лагер, сега говорих с майтора и ще се сменя чак сабота
                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 18:05.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Моят майстор има тази скоба, нема проблем, в четвъртък ще се извърши интервенцията и ще пиша, иначе майсторчето е мн добро и си знае работата...колеги на какво виакте шайба(ролката ли)?? И какво общо има съединителя, ще сваляме ролката на климата за смяна на лагер, сега говорих с майтора и ще се сменя чак сабота
                  Ти за обтяжната ролка ли говориш или за шайбата на самия компресор.За обтяжната ролка не трябва специален инструмент.

Comment

И аз така като прочетох 1-вият пост на колегата разбрах,че не говори за шайбата на компресора,а за обтяжната ролка...
                    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
                      Ти за обтяжната ролка ли говориш или за шайбата на самия компресор.За обтяжната ролка не трябва специален инструмент.
                      Колега,той човека е обяснил по-надоло за какво става на въпрос.За отверките и аз много не съм съгласен,но в краен случай става и с тях-и малко чалъм де .
                      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

е няма да го сменям аз, човек който се занимава с това,става дума за ролката на климата, лагера зачна да дава фира...
                        sigpic

Comment

Working...
                        X