Днес се останови, че лагера на ролката за клиамата е започнала да дава фира. Интересува ме някой сменял ли е този лагер!? Лагера ще се намери лесно, проблема е дали може да се избие старият и някой ако го е правил само да сподели...мерси колеги.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лагер за ролката на климатика
Collapse
X
-
Първо се развива централната гайка(шест или осем милиметра е)след това с помоща на избиваче или две отверки внимателно се вади зацепващата шайба.На оста има две шайбички които трябва да ги пазиш и не забравяш при сглобяването.Маха се зегерката която държи пистовата шайба,и пак с чалъм се вади,От там вече си за преса и избиване на лагерчето.
Не ме бива много в обясненията,ама се надявам поне малко да съм ти разяснил.
-
Преди малко смъкнахме повечето лагери, проверихме ги и си бяха като нови, те са на 25к км, преди да я купя са сменени както ми казаха, както и ремака. От два дена като запаля и първите няколко секунди и понякога и след това се чува едно свирене на пистовият ремак, проверихме вс и това се оказа. като стигнеш на проверка до този лагер и го завъртих (ролката демек на климата) и ще усетиш едно странно трептене, и се чува как върти на лагер без грес все едно, така мога да го опиша. Утре сутрин ако се уредя може да се смени и ще пиша, мерси, радвам се че може да се смени лагерчето, и няма да вземам новаsigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеПърво се развива централната гайка(шест или осем милиметра е)след това с помоща на избиваче или две отверки внимателно се вади зацепващата шайба.На оста има две шайбички които трябва да ги пазиш и не забравяш при сглобяването.Маха се зегерката която държи пистовата шайба,и пак с чалъм се вади,От там вече си за преса и избиване на лагерчето.
Не ме бива много в обясненията,ама се надявам поне малко да съм ти разяснил.
Comment
-
Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщениеПърво ако тръгнеш да избиваш съединителя с отверки вероятноста да изкривиш съединителя е голяма-след това не можеш да го изправиш и балансираш,сваля се със специален инструмент.При набиване луфта между съединителя и шайбата трябва да е 0.4-0.5 мм.Второ самия лагер е запресован в шайбата-тръгнеш ли да го избиваш директно на преса почти сигурно е,че ще изкривиш сърцевината на шайбата.Резултата е нова шайба.Трябва първо или със секач и чук да махнеш контрите или стругар да пусне една стружка.При набиването не е нужно да се законтря лагера-нов лагер е около 20-25лв.Хубаво е да е NSK,ментетата са около 14-15 лв.,но не изкарват много.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Моят майстор има тази скоба, нема проблем, в четвъртък ще се извърши интервенцията и ще пиша, иначе майсторчето е мн добро и си знае работата...колеги на какво виакте шайба(ролката ли)?? И какво общо има съединителя, ще сваляме ролката на климата за смяна на лагер, сега говорих с майтора и ще се сменя чак саботаLast edited by rusiq86; d.m.y г., 18:05.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеМоят майстор има тази скоба, нема проблем, в четвъртък ще се извърши интервенцията и ще пиша, иначе майсторчето е мн добро и си знае работата...колеги на какво виакте шайба(ролката ли)?? И какво общо има съединителя, ще сваляме ролката на климата за смяна на лагер, сега говорих с майтора и ще се сменя чак сабота
Comment
-
Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщениеТи за обтяжната ролка ли говориш или за шайбата на самия компресор.За обтяжната ролка не трябва специален инструмент..
Comment
Comment